Keres
Belépés
Regisztráció
Főoldal
Nutriciáról
Táplálásterápia
Szondatáplálás
Recepttár
Diéták
Tápszerek az étrendben
Receptek
Tápláló italok
Levesek
Főételek
Kisétkezések
Epilepszia diéta
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap
Infinity tréning
Nyomtatás
Speciális tápszerek az étrendben

A speciális, gyógyászati célra szánt tápszerek (pl. iható gyógytápszerek) olyan készítmények, amelyek energia-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem tartalma révén biztosítja a napi szükségletet. Gondosan összeállított összetevői között szerepelnek a fehérjék, szénhidrátok, antioxidánsok, karotinoidok, omega zsírsavak és közel 30 különböző vitamin és ásványi anyag, melyek mind a kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítják.

A tápszerek komplex összetételét nagyon nehéz normál táplálkozás útján fedezni. Pl.: ahhoz, hogy a napi ajánlott 2 doboz iható gyógytápszerben lévő tápanyagokat hagyományos táplálkozással szervezetébe jutassa, a normál napi adagon felül 4 zsemlét (600 kcal beviteléhez), 0,7 liter tejet (24g fehérje beviteléhez)m 1,5 kg karfiolt (9,6 mg vas beviteléhez) kellene elfogyasztania.

A kiegészítő táplálásra felírt speciális tápszerek könnyen illeszthetők a hagyományos étrendbe. Az ízesített tápszerek önmagunkban fogyaszthatók, de recept-gyűjteményünkben további felhasználásukhoz kívánunk ötletet adni.

A speciális, gyógyászati célra szánt tápszerek gyógyszertári forgalomban kaphatóak, amelyeket szakorvos vagy háziorvos írhat fel a táplálásterápia során.


Kérdéseivel forduljon hozzánk!

NUTRICIA Tanácsadó Szolgálat:  06 40 223 223
munkanapokon 9-16 óráig helyi tarifával hívható

Kép
Frissítve: (2013.05.08.)
Copyright ©2014 Numil Kft.
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84.
Tanácsadás: 06 40 223 223  |  tanacsadas@nutricia.hu  |  Nyilatkozat