Keres
Infinity tréning
Home > Recepttár
Nyomtatás
Speciális tápszerek az étrendben

A speciális, gyógyászati célra szánt tápszerek (pl. iható gyógytápszerek) olyan készítmények, amelyek energia-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem tartalma révén biztosítja a napi szükségletet. Gondosan összeállított összetevői között szerepelnek a fehérjék, szénhidrátok, antioxidánsok, karotinoidok, omega zsírsavak és közel 30 különböző vitamin és ásványi anyag, melyek mind a kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítják.

A tápszerek komplex összetételét nagyon nehéz normál táplálkozás útján fedezni. Pl.: ahhoz, hogy a napi ajánlott 2 doboz iható gyógytápszerben lévő tápanyagokat hagyományos táplálkozással szervezetébe jutassa, a normál napi adagon felül 4 zsemlét (600 kcal beviteléhez), 0,7 liter tejet (24g fehérje beviteléhez)m 1,5 kg karfiolt (9,6 mg vas beviteléhez) kellene elfogyasztania.

A kiegészítő táplálásra felírt speciális tápszerek könnyen illeszthetők a hagyományos étrendbe. Az ízesített tápszerek önmagunkban fogyaszthatók, de recept-gyűjteményünkben további felhasználásukhoz kívánunk ötletet adni.

A speciális, gyógyászati célra szánt tápszerek gyógyszertári forgalomban kaphatóak, amelyeket szakorvos vagy háziorvos írhat fel a táplálásterápia során.


Kérdéseivel forduljon hozzánk!

NUTRICIA Tanácsadó Szolgálat:  06 80 223 223
munkanapokon 9-16 óráig ingyenesen hívható

Kép
Frissítve: (2018.01.03.)