Keres
Infinity tréning
Home > Diéták
Menedzserek étrendje
A mindennapos stressz, a mozgáshiány és a helytelen táplálkozás legyengíti az immunrendszert, ami számos megbetegedést vonhat maga után. Ezek már külön-külön is rizikótényezôként szerepelnek, de ha valakinél együtt jelentkeznek, akkor egymást erôsítve már igen nagy a megbetegedés kockázata.
Idősek étrendje
Az idős kor előrehaladtával csökken az emésztés és a felszívódás hatásfoka, romlik a tápanyagok hasznosulása. A sejtek nehezebben tudják felvenni a vérből a szükséges tápanyagokat, lassul a máj és a vese működése. Ezzel párhuzamosan megváltozhatnak a táplálékfelvétel lehetőségei és annak körülményei is. A kiegyensúlyozott táplálkozás alapvetően fontos az idősek számára is, ezért étrendjüket a megváltozott körülményekhez kell igazítani.
Sportolók étrendje
Amióta sport, testedzés létezik, azóta keresik edzők és sportolók a választ: hogyan lehetnének eredményesebbek? Eleinte csak az edzés mennyiségi növelésében látták az eredményesség titkát, késôbb rájöttek, hogy a terhelés és a pihenés egymáshoz való viszonya, az intenzitás optimalizálása, vagyis a minôségi munkavégzés még jobb teljesítményt eredményez. Ma már tudjuk azt is, hogy a helyes táplálkozás kialakítása is sokszorosan megtérülő befektetés lehet.
Várandós kismamák étrendje
A várandósság ideje alatt a kismamának tápanyagtöbbletre van szüksége a szervezetében bekövetkezô változásokhoz, valamint magzatának fejlôdéséhez. Fontos az ideális testsúly megközelítése illetve elérése, valamint törekedni kell a tápanyagraktárak, különös tekintettel a vasraktárak feltöltésére.
Szoptató édesanyák étrendje
A kisbaba számára a legideálisabb táplálék az anyatej. Ahhoz azonban, hogy a bensôséges és örömteli baba-mama kapcsolat zavartalan legyen, az anyának a saját táplálkozására is oda kell figyelnie, hiszen az a tejelválasztást és a jó közérzetét egyaránt befolyásolja. Az édesanya hiányos, nem kiegyensúlyozott táplálkozása hatással lehet az anyatej összetételére.