Keres
Infinity tréning
Home > Diéták
Étrend műtét előtt és után
Az étrendi kezelés igen fontos kiegészítôje a gyógyszeres terápiának, ugyanis megfelelô tápanyag-utánpótlás nélkül a szervezet nem képes megújulni, s a védekezô folyamatai sem kielégítôek. Ha nem megfelelô a beteg tápláltsági állapota, elôfordulhat, hogy a műtétet emiatt el kell halasztani, és alultápláltság esetén fokozódhat a gyógyszer igény is.
Lábadozó betegek étrendje

Lábadozásnak azt az időszakot nevezzük, amikor szervezetünk egy-egy nagyobb akut megbetegedés (pl. tüdőgyulladás, influenza) esetleg krónikus megbetegedés heveny fellángolásának időszaka után (pl. kiújuló gyomorfekély), vagy műtét után regenerálódik. A teljes felépülést késleltetheti, ha valaki túl korán terheli meg emésztőrendszerét nem megfelelő ételekkel. Egy súlyosabb betegség vagy műtét átmeneti emésztési és felszívódási zavart okozhat, valamint felborulhat a szervezet

Roboráló diéta
A táplálkozás zavarainak egyik formája az alultápláltság. Ez az állapot akkor következik be, amikor a szervezet igénye és a bevitt tápanyagok mennyisége között az egyensúlyi helyzet megbomlik
Fogyókúrás diéta
A testsúlyfelesleg jelentős megterhelést jelent a szervezetnek, ezért célszerű a súlytöbblet fokozatos csökkentése. A fogyókúra a zsírszövet mennyiségének csökkentését jelenti. Alapja az egyén elhatározása, döntése. Fontos, hogy a fogyókúrás diéta megkezdése előtt már pontos ismeretei legyenek a fogyókúra módszeréről, idejéről, a hozzá kapcsolódó ismeretekről.
Diéta hasmenés esetén

Hasmenésnek nevezzük a napi székletmennyiség és a széklet folyadéktartalmának megnövekedését, amely együtt járhat a székelés gyakoriságának növekedésével és szüntelen székelési ingerrel. A hasmenés nem egy önálló betegség, hanem egy tünet, melynek a kiváltó okát lehetőség szerint fel kell kutatni. Ha megtalálták a kiváltó okot, akkor célzott kezeléssel és megfelelő diétával, az esetek nagy százalékában ez az állapot könnyen befolyásolható.

Diéta székrekedés esetén
Székrekedésrôl akkor beszélünk, amikor a normálisnál ritkábban, azaz 3-4 naponként történik a székletürítés, és a széklet kemény jellege miatt, ehhez kellemetlen tünetek társulnak. Az étrend célja a széklet rendezése, és az azzal járó panaszok megszüntetése.