Keres
Infinity tréning
Home > Szondatáplálás
ENLock

A Medical Nutrition International Industry (MNI) folyamatos fejlesztési programjának részeként, illetve az egészségügyi szervezetek igényeinek kielégítésére bejelentette, hogy 2012. szeptemberében bemutatja új enterális csatlakozó rendszerét, mellyel elkerülhető a véletlenszerű és helytelen csatlakozás az enterális szondatápláló és az intravénás adagoló rendszerek között.

Szonda
A szondatáplálás során a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot egy eszköz (szonda) segítségével juttatjuk be a gyomorba vagy a bélrendszerbe. Ezen keresztül biztosítható a szervezet működéséhez szükséges tápanyagok, az energia-, vitamin- és ásványianyag bevitele. A szondák között, használtuk és beültetési helyük alapján több fajtát különböztetünk meg.
Szerelék
A kíméletes és biztonságos táplálás segédeszköze, segítségével a tápszer adás sebessége (cseppszám) beállítható.
Pumpa
A rotációs perisztaltikus technikával működő tápláló pumpa alkalmazása biztonságos, pontos táplálást tesz lehetővé, akár éjszakai időszakban is. Használata minimálisra csökkenti a szövődmények számát, emellett szabadságot biztosít mind a betegnek, mind az őt gondozóknak.