Keres
Infinity tréning
Home > Táplálásterápia > Étrend daganatos betegségben
Nyomtatás Vissza
Kihez fordulhatok?

Az alábbiakban azokat a szakembereket, orvosokat gyűjtöttük össze, akikkel daganatos megbetegedés esetén nagy valószínűséggel kapcsolatba kerül a beteg, és akik szerepet játszanak a táplálásterápiában.


Onkológus:
Speciális szakorvos, aki kivizsgálja és meghatározza a beteg állapotának megfelelő daganatellenes kezelést. A beteg számára speciális tápszert írhat fel, megállpítja a tápszer megfelelő adagolását és a táplálásterápia szükséges hosszát.

Sugárterápiás szakorvos:
Speciális szakorvos, aki a sugárterápiás kezelést végzi. Ő is rendelhet tápszert a beteg részére, ha szükséges.

Dietetikus:
A táplálkozás területének szakértője. Segíthet olyan gyakorlati kérdésekben, hogy hogyan állítsa össze a beteg a számára megfelelő étrendet, hogyan illessze bele a tápszert. Kérdés esetén dietetikusunk is készséggel áll rendelkezésére a 06 40 223 223-as telefonszámon.

Sebész:
Speciális szakorvos, aki elvégzi a műtéti beavatkozást. Szintén rendelhet speciális tápszert a táplálásterápia során.

Nővér, szakápoló:
Képzett egészségügyi szakember, aki végigkíséri a beteget a terápia során. Kérje segítségét a tápszerek fogyasztásával kapcsolatban, pl. ízválasztás.

Háziorvos:
Általános orvos, aki a szakorvos javaslatára további 6 hónapig írhatja fel a beteg számára a tápszert. Ezzel megkönnyíti az Ön számára, hogy hozzájusson a szükséges tápszerhez. Így nem kell minden egyes alkalommal visszamennie szakorvosához, elegendő a hatodik hónap végén, amikor lejár a szakorvosi javaslat.

Gyógyszerész:
Képzett szakember, aki segíthet Önnek a tápszerek közül a megfelelő ízek kiválasztásában. Mindenképpen kérje az Ön által kedvelt ízekből összeállított választékot!

Frissítve: (2016.11.07.)