Keres
Infinity tréning
Home > Táplálásterápia > Kalkulátorok
Nyomtatás Vissza
Az energiaszükséglet kiszámítása
Sokszor, ha energiafelhasználásra gondolunk azt a munkavégzéssel azonosítjuk, pedig a szervezet nyugalmi állapotban (pl. csak fekszünk) is sok energiát igényel, ezért  a napi energiaszükséglet kiszámításához a nyugalmi alapanyagcsere kiszámításából kell kiindulni. Ez szükséges minimálisan ahhoz, hogy a szervezet működőképes legyen.

A legalapvetőbb életfunkcióink, mint például a légzés és keringés energiaigénye rendkívül magas: percenként átlagosan 12-14-szer veszünk levegőt (naponta körülbelül 2000-szer), szívünk 60-80-szor (naponta körülbelül 100.000-szer) húzódik össze. Ugyanakkor a megfelelő légzés és keringés agyunk és egyéb szerveink oxigén- és tápanyagellátását biztosítja. Elégtelen táplálékbevitel esetén a szívizom ereje csökken, a keringés romlik, nincs elég erőnk lélegezni, így a többi szervünk oxigénellátottsága is romlik. A táplálék emésztése és felszívódása a gyomor-bélrendszerben rendkívül bonyolult és szintén energia- és tápanyagigényes folyamat.

A szondás betegek gyakran alultápláltak éppen ezért nagyon fontos, hogy extra figyelmet fordítsunk energia szükségletükre

Energiaszükséglet kalkulátor >>>
Frissítve: (2014.07.25.)