Keres
Infinity tréning
Home > Nutriciáról > Programjaink
Nyomtatás Vissza
Supporting Lives Program
A SupportingLives (Életek segítése) Program keretében a MILUPA csecsemőtápszer- és NUTRICIA klinikai tápszer divízióknak több ezer alkalmazottja önkéntes munkával támogatja világszerte az SOS-gyermekfalvakat. 
Kép
Játszótér építés Battonyán
2009. június 12-én, ünnepélyes keretek között került átadásra a battonyai SOS-Gyermekfalu felújított játszótere. A program során három nagy játékot és egy babaházat kaptak a kis lakók, lecserélésre került a homokozók tartalma, a kerti bútorok és padok friss festést kaptak.

A falu kis lakói gyereknapot szerveztek erre a napra, és táncműsorral fogadtak minket, ami igazán emlékezetessé tette az átadást mindannyiunk számára. Köszönjük a programban résztvevő partnerek együttműködését, és dolgozóink támogatását, munkaerejét.
Kép
A Battonyai Program

14 országban helyi SupportingLives programot indítottunk el. Magyarországon a battonyai SOS-gyermekfalunak nyújtunk támogatást. A gyermekfaluban 75 gyermekről és fiatal felnőttről 12 családi házban gondoskodnak a nevelőanyák.

A gyermekfaluban 2007-ben — több mint 5,5 millió forint támogatás eredményeként — többek között orvosi rendelőt alakítottunk ki, 7 családi ház éves elektromosenergia-számláját térítettük meg, tréning keretében hozzájárultunk az SOS anyukák képzéséhez és családok hétvégi üdülését támogattuk.

2008-ban is nagy terveket szeretnénk megvalósítani, egy Európai Uniós szabványoknak megfelelő játszótér létrehozásával a battonyai SOS gyermekfaluban. Ezen cél eléréséhez további támogatókat várunk és szeretnénk minél több partner céget és egyént bevonni a programba.

Kép
Nemzetközi Program

2004-ben, az Indiai-óceánnál lesújtott cunamit követően gyermekek ezrei maradtak árván, otthon nélkül. Munkatársaink nagylelkűségére támaszkodva azonnal reagáltunk, de éreztük azt is, hogy többet akarunk tenni. Ezért a rászoruló gyermekek segítése érdekében összefogtunk az SOS-gyermekfalvakkal, és megalkottuk a SupportingLives Programot.

Az SOS-gyermekfalvak egy nemzetközi szervezet, amelynek célja, hogy árva és elhagyott gyermekeknek igazi otthont teremtsen. Az SOS-gyermekfaluban minden gyermek megtalálhatja az életében oly fontos szerepet betöltő, biztonságot jelentő személyt, az anyát. Minden gyermek családias keretek között, a gyermekfalu által biztosított házban él. Ez a ház a gyermek új otthona, ahová később felnőttként is visszatérhet.

A nemzetközi együttműködés során a két fél jól kiegészíti egymást: a NUTRICIA-MILUPA az élet fenntartásához fontos tápszerek szakértői, a világ 37 országában kapható termékcsaládokkal, az SOS-gyermekfalvak nemzetközi hálózata pedig az élet fenntartásához fontos törődés elkötelezettje.

Kép
Legyen egy jó ügy részese!

Tegyünk együtt, hogy minél több gyermek nőhessen fel jobb körülmények között! Amennyiben részese kíván lenni kezdeményezésünknek, vagy további információra tart igényt, kérjük lépjen kapcsolatba a program magyarországi képviselőjével, Molnár Ezsterrel, a eszter.molnar@danone.com címen.  

Az SOS Gyermekfalu számlaszáma:  10700024-04278801-51100005 


A SupportingLives Program bemutató anyaga itt letölthető:

Kép
Supporting Lives Program
Frissítve: (2014.07.25.)