Keres
Infinity tréning
Home > Szondatáplálás > Tápszerek
Nyomtatás Vissza
Szondatápszerekről röviden

A megfelelő szonda behelyezése megoldja az Ön táplálkozási gondjait, de a kívánt gyarapodás csak a mennyiségileg és minőségileg megfelelő tápláléktól várható. Az eddig megszokott ételeket nem tudja változatlan formában bejuttatni a szondán keresztül, tehát olyan táplálékra van szükség, amely folyékony formában, kis mennyiségben nagy energiát biztosít szervezete számára.

Sajnos az nem segít, ha a „hagyományos” ételeket turmixolja le, mivel ezeket legalább kétszeresére kell hígítani, hogy a szondán keresztül beadható legyen. Ezzel az étel energia és tápanyagtartalma felére csökken. Tehát vagy 2 – 3-szor akkora mennyiséget kell elfogyasztania, mint amit megszokott (ami hányást és hasmenést okozhat), vagy a megszokott mennyiséget viszi be, de erőnléte romlani fog. Ezért javasolja Önnek orvosa és ápolója a gyógyító táplálékokat (tápszereket), melyeket a szondatápláláshoz állítottak elő.

A szondatápszer olyan táplálék, amelynek személyre szabott napi adagja a táplálkozástudományi társaságok által egy napra ajánlott fehérje-, zsír-, szénhidrát-, ásványi anyag, vitamin és nyomelem mennyiséget tartalmazza. Minőségük állandó, elkészítésük időt nem igényel.

 Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!
NUTRICIA Otthonápoló Szolgálat:  06 40 223 223

munkanapokon 9-16 óráig helyi tarifával hívható

honlap: www.szondataplalas.hu
e-mail:  tanacsadas@nutricia.hu

 

 

Frissítve: (2017.03.31.)